IKONE POLJA

Ali res ves svet, od najdrobnejših elementarnih delcev pa vse do galaksij, napaja »skrivnostno kvantno polje neizmerne energije? Se lahko povežemo s tem virom neskončne energije in črpamo iz njega? Smo končno na sledi razlagi za telepatijo, telekinezo in druge pojave na robu znanosti? Ta vprašanja so na konferenci Ikone Polja, ki je bila marca v Londonu, obravnavali najvplivnejši raziskovalci z vsega sveta – predstavniki nove znanosti 21. stoletja.

Ti znanstveniki in raziskovalci uživajo svetovni sloves tudi po svojih dosežkih v konvencionalni znanosti, vendar so njihov največji prispevek pionirske raziskave  na področjih, ki se tako ali drugače dotikajo teorij polja ničte točke, teorije o osrednji urejujoči sili, ki upravlja naša telesa in celotno vesolje. Njihova odkritja v skrajnem dometu današnje kvantne fizike znanstveno razlagajo in dokazujejo psihične in duhovne fenomene, ki jih je racionalna znanost do sedaj imela za »neznanstvene« in nemogoče.

polje

Znanstveniki dokazujejo »duhovne« pojave

McTagartovi, organizatorki konference Ikone Polja, je uspelo prvič na enem mestuzbrati šesterico velikanov raziskovanja zavesti. Njihova imena: Američani Hal Puthoff, Karl Pribram, Gary Schwartz in William Tiller, Nizozemec Pim van Lomemel in Rus Konstantini Korotkov.

Revolucionarna teorija o polju ničte točke in njeni zagovorniki so navdihnili britansko novinarko in aktivistko Lynne McTaggart, da je napisala sedaj že kultno svetovno uspešnico Polje, ki je izšla v Sloveniji pri založbi Ara in je bila zelo odmevna tudi pri nas.

Na konferenci so opisali svoja odkritja in svoje najnovejše raziskave; njihove predstavitve so sestavile svojevrsten mozaik o tem, kaj je polje ničte točke in kako  je mogoče »uporabiti« v vsakdanjem življenju.

 

Vse je povezano

Po teoriji polja ničte točke je osnova  našega vesolja valujoče morje energije, eno samo ogromno kvantno polje. Vse je povezano z vsem ostalim kot nevidna mreža, vsa živa bitja, vključno z ljudmi, pa smo skupki kvantne energije, ki nenehno izmenjujejo informacije s tem neizčrpnim morjem energije.

Žive stvari oddajajo šibko sevanje, kar je ključni vidik bioloških procesov. Dr. Konstantin Korotkov, vodilni svetovni raziskovalec na področju bioelektrografije, je s sodelavci razvil GDV kamero, ki lahko posname energijska polja oziroma avre rastlin in ljudi, pa tudi določi učinkovitost različnih konvencionalnih in alternativnih terapij za različna zdravstvena stanja. Rusi, ki so v primerjavi z zahodnimi državami veliko bolj dojemljivi za raziskovanje psihičnih in duhovnih pojavov, so izum Korotkova sprejeli in ga v med drugim uporabljajo za diagnosticiranje bolezni ter za ugotavljanje zmožnosti atletov pred tekmovanji.

Dr. Villiam Tiller Vodilni raziskovalec zaveti in delovanja misli na snov s Stanfordste univerze. Eksperimentalno je dokazal, da je usmerjena misel merljiva energija, ki lahko spreminja fizične procese, kot sta PH vode in hitrost razvijanja živih organizmov.

Dr. Pim van Lommel Nizozemski kardiolog, ki je s konceptom »informacijskih polj zavesti« pokazal, da so možgani le sprejemnik in prenašalec zavesti in spomina. Njegove raziskave s pacienti, ki jim je odpovedalo srce in so imeli obsmrtno doživetje, so pokazale, da po fizični smrti misli in spomini še naprej obstajajo zunaj telesa.

Dr. Konstantin Korotkov Ruski fizik, ki je izpopolnil snemanje človeškega energijskega polja (avre). Posnetki njihovega  GDV kamere kažejo človeka kot celostno, psihofizično-duhovno bitje, zato so izjemno koristen pripomoček pri diagnosticiranju obolenj in določanju primerne terapije.

Dr. Karl Pribram Eminentni nevrokirurg, ki je prvi razvil koncept holografskega vesolja in ugotovil, da tudi človeški možgani obdelujejo vizualne podatke na holografski način ter lahko berejo ogromne količine informacij, shranjene v Polju.

Dr. Hall Puthoff kvantni fizik, vodilni raziskovalec zavesti in polja ničte točke, Znan je kot avtor parapsiholoških raziskav Urija Gellerja ter vodja vohunskega programa s pomočjo gledanja na daljavo. Posveča se raziskovanju polja ničte točke kot neomejenemu viru čiste energije, tudi za vesoljska potovanja.

ezoterika

Hologrami v možganih

Prek informacijske izmenjave na kvantni ravni pridejo potrebne informacije za vse življenjske procese, od medcelične komunikacije do izjemno obsežnih procesov reguliranja DNK. Skladno s kvantnimi procesi deluje celo človekov um, ki naj bi bil povsem zunaj zakonov materije. Dr. William Tiller s Stanfordske univerze  je eksperimentalno (s pomočjo preproste elektronske naprave, v katero so meditanti mentalno vtisnili svoj namen) dokazal, da je usmerjena misli merljiva energija, ki lahko spreminja fizične procese, kot sta pH vode in hitrost razvijanja živih organizmov.

Misli, občutki in druge višje kognitivne funkcije so povezane s kvantnimi informacijami, ki sočasno polzijo skozi naše možgane in telo. Naše zaznavanje je posledica součinkovanja med podatomskimi delci naših možganov in morjem kvantne energije. Ljudje dobesedno soutripamo z našim svetom. Dr. Karl Pribram, nevrokirurg, ki je prvi razvil koncept holografskega vesolja, je ugotovil, da so tudi človeški možgani svojevrsten holografski procesor, saj obdelujejo vizualne podatke  na holografski način, kar nam ljudem omogoča, da lahko, če se pravilno naravnamo, beremo ogromne količine informacij, shranjene v Polju.

 

Psihično vohunstvo

Na najbolj bazični ravni smo prek Polja vsi povezani med seboj in s svetom. Ena izmed parapsiholoških sposobnosti, ki to dokazuje, je »gledanje na daljavo«, fenomen, ki ga je dolga leta znanstveno proučeval kvantni fizik Hal Puthoff. Na konferenci je razkril material, ki je bil trideset let klasificiran kot strogo zaupen: projekt psihičnega vohunstva Stargate, ki ga je sponzorirala CIA in ga je vodil Puthoff. Prek njegove ekipe, ki je vključevala najbolje ameriške medije, je ameriška vlada s psihičnim gledanjem na daljavo med drugim odkrila ujete talce v Iranu in odkrila več sovjetskih vojaških operacij.

Teoretiki polja ničte točke so eksperimentalno pokazali na obstoj življenjske sile, ki preveva celotno vesolja. Pim vam Lommel, nizozemski kardiolog, ki  je pustil svojo službo, da bi se lahko popolnoma posvetil raziskovanju povezave med umom in možgani, je ob proučevanju obsmrtnih doživetij prišel do ugotovitve, da je sedež zavesti zunaj možganov, sicer pacienti, katerih možgani so bili glede na EEG »mrtvi«, ne bi mogli biti zavestni.

Na podlagi tega je sklepal, da so možgani le prenašalec in sprejemnik informacij, temelj življenja pa je življenjska sila ali zavest.

 

Eksperiment z dušami pokojnih

Teoretiki Polja so podali tudi verjetno razlago mnogih pojavov, v katere človeštvo že stoletja verjame, a zanje doslej ni bilo trdnih dokazov in primerne razlage: od delovanja alternativne medicine in molitve do življenja po smeri. Dr. Gary Schwartz, profesor na Univerzi Arizona, je na podlagi eksperimentalno zasnovanega komuniciranja z mediji dokazal, da obstaja življenja po smeri. Zanimiv je njegov »dvojno slepi« eksperiment, v katerem je ženska medij kontaktirala eno umrlo osebo prek druge umrle osebe.

Omenjenemu znanstveniku, ki veliko raziskuje tudi človeška »biopolja« (avre), so ameriški zdravstveni inštituti (NIH) v ta namen pred kratkim odobrili več milijonov dolarjev. Ta spodbudna novica kaže na premik v smeri nove paradigme v uveljavljenih centrih moči. O čemer so govorili tudi znanstveniki na konferenci Polje, rekoč, da se raven zavesti na svetu, zlasti v zadnjih dveh desetletjih, zelo hitro dviga.