KAJ JE USPEH?


Čeprav je sodobna družba obsedena z idealom uspeha, je zelo malo ljudi resnično uspešnih. Kaj pravzaprav pomeni biti uspešen? Dober avto, veliko stanovanje, hiša, bančni račun? Morda. Vendar so vse materialne dobrine v svojem bistvu samo izraz in posledica delovanja usmerjenosti moččne energije, želje ter volje v neki cilj. Pravi uspeh ni nikoli samo materialen. Vedno vključuje tudi stik z duhovnim delom samega sebe. Če tega ni, sta celoten materialni razvoj in blagostanjebrez pravega smisla. Nikoli v zgodovini cevilizacije nismo imeli dostopa do toliko materialnih dobrin. In prav tako nismo bili še nikoli toliko notranje, čustveno in duhovno otopeli. Bivanjska praznota vedno izhaja iz prevelikega neravnovesja med zunanjim in notranjim žviljenjem.

Uspeh ni nikoli naključje. Je rezultat sinergije pomembnih kvalitet. Volja. Življenjska energija. Jasnost in usmerjenost uma. Vztrajnost. Radost delovanja. Stik z resničnimi potrebami in hrepenenje notranjega srca (meditacija k duši). Uspeh ni pravi uspeh, če ga ne znamo ali ne zmoremo deliti tudi z drugimi ljudmi.

Po zakonu privlačnosti sicer lahko dobite to kar si želite, vendar za pravega vizionarja to ni uspeh. Ni dovolj, da bobite to, kar si želite. Naše željenaj bodo usklajene z duhovno voljo in resničnimi potrebami našega duhovnega bistva ter družbe. V svojem lastnem življenju lahko vidite, da vam daje izpolnitev določenih želja dolgoročno zadovoljstvo. Vendar takih dogodkov navadno ni veliko. Zakaj?

Vsre resično pomembne stvari v življenju so sila preproste. Naravne. Največji uspeh in bogastvo je najti stik in komunikacijo z božansko voljo ter vodenjem. Razkriti tančico Maye – iluzije, ki zakriva naš pogled – odkriti vizijo. Potem je življenje izpolnjeno in smiselno. Vse drugo je le začasen make-up. Upam da sem vam v pomoč pri odkrivanju razlike med enem in drugim.

uspeh vizja

DINAMIČNA MOČ VOLJE

Če resnično žite uspeti, je treba poleg pozitivnega razmišljanja uporabiti tudi moč volje in nenehno dejavnost. Vse, kar vidite, je rezultat volje,toda ta moč se pogosto ne uporablja zavestno. Obstajata mehanična in zavestna volja. Gonilna sila naše moči izhaja iz hotenja ali moči volje. Brez hotenja ne moremo hoditi, govoriti, delati, misliti ali čutiti. Če bi želeli ne uporabiti te energije, bi morali leči iin se ne premikati. Tudi ko premaknete roko,naredite to z uporabo volje. Nemogoče je živeti, ne da bi uporabljali to silo. Vedno pa jo je treba pametno usmerjati, če želimo doseči uspeh.
Za ustvarjanje dinamične volje moči določite nekaj stvari v življenju, za katere menite, da jih ne zmorete napaviti. Začnite s preprostimmi nalogami. Kasneje, ko se vaše zaupanje okrei in postne vaša volja bolj dinamična, se boste lahko lotili bolj kompleksnih nalog. Preverite, če ste pripravili dober izbor, nato zavrnite možnost, da bi se podredili neuspehu. Usmerite vso svojo moč volje v izpolnitev enega cilja. Ne razmetavajtesvoje energije in ne pustite nekaj na pol narejeno, predenzačnete z novim podvigom.

Uporabite moč volje in se izpopolnite. Bolj in bolj se morate zanašati na svoj um, ker je ustvarjalec vašega telesa in vašega položaja. Ko nosimo misel z močjo volje, jo gojimo, dokler se ne pokaže v vidni obliki. Ko vaša moč volje deluje tako in ko zmorete nadzirati svojo usodo z močjo volje, ste zmožni izjemnih dosežkov.

 

ČAROVNIJA USPEHA

Osmislite svoje življenje
Dajte smisel svojim vsakodnevnim dejavnostim, kar preprosto pomeni, da obrnite na glavo svoja negativna prepričanja. Ni nujno, da zamenjate položaj ali se preselite, kajti resnična čarovnija uspeha je v dajanju. B Hhagavadgiti so Božje besede Arjuni, mogočnemu vojščakku, v tem pogledu čisto preproste: “Nenehno si prizadevaj za blaginjo sveta; ko se posveti nesebičnemu delu, človek doseže najvišji življenjski cilj.”Opravljaj svoje delo z uspehom durgih vselje v srcu... Poudarek je na tistem, kar imaš v srcu. Zadnje bosede Arjuni so “Nevedneži delajo za svoj dobiček, Arjuna; modri delajo za dobro sveta, ne da bi mislili nase.” Kako to deluje?

Spomnite se, da takrat, ko imate navdih se vam zdi, da vse popolno deluje. Pretok je takšen navdih. Tako močan je, da vse ovire odpadejo, mi pa smo tako zaljublejni v svoje delo, da se nam zdi, kot da vse teče brez kakršnegakoli truda. Tak pretok lahko doživimi pri vseh stvareh. Ta tok prispeva k čarovniji uspeha.

Kako okrepimo tok čarovnije uspeha?

uspeh
1. Dvignimo se nad fizično telo – v meditaciji;

zavejmo se pomena našega astralnega telesa, našega uma.  Poiščimo osrednji navdihnjen cilj, ki daje pomen našemu delu. Poglobimo se v služenje drugim. Naj bo naše delo poglobljeno doživetje. Namesto da bi se videli, kako opravljate določeno nalogo, v mislih dejansko postanite ta naloga. Od človeškega početja preklopite na človeško bitje.

2. Osredotočite se in zaprite misli pred vsemi motnjami.

Vaš um je tako silen, da ga ni treba nenehno motiti z zunanjim dogajanjem. Naučite se meditativnega poglabljanja. Svojemu umu priskrbite enako vadbo, kot jo dajete telesu, kadar želite, da je v najboljjši fizični pripravljenosti. Ne bodite suženj svojih čustev. Lahko ustvarite ozračje, v katerem bo um jasen in nemoten. Miselno se lahko popolnoma osredotočite, nič vas ne more zmotiti, tudi če so v bližini vaši razposajeni otroci ipd.

3. Predajte se toku.

Upreti se morate notranjemu impulzu, da si je treba prizadevati za tisto, kar si želite. (Biti v toku pomeni predan in ne biti v boju in prizadevanju). Mislite na trenutni potek in ne na rezultate. Ne naprezajte se, da bi kaj dosegli; raje uživajte v toku dela, ki ga opravljate. Rezultati bodo prišli neodvisno od tega, kako se mučite zanje. Kadar je vaš um zaposlen z rezultatom namesto s tistim, kar delate, ustvarjate notranjo disharmonijo, ki ovira sleherno možnost, da bi se razkrili čudeži. Pri obilju gre za potek, ne za rezultat. Pri poteku gre za smisel. Smisel pa je v ljubezni in dajanju.

4.) Izkusite zanos.

To je samodejna posledica, ki bo pritekla k vam, če boste upoštevali dosedanja pojasnila. Spoznali boste posebno, nezgrešljivo notranjo blaženost in blagoslov. Pritajeno bo k vam prišla od zadaj, če uporabim prispodobo, a vseeno boste spoznali to sijajno vrhunsko doživetje, če boste zaplavali s tokom.  Samodejno plačilo, ki pride brez muke, pa je tisti čudežni občutek, kot da vas od znotraj obliva topla prha. Dvignitea vas bo in vas povezala z notranjim spoznanjem, da ste končno na pravi poti. Zanos je sam zase čudež.


5. Opazujte se, kako brez naprezanja dosegate vrhunsko produktivnost.

Vaše zanosno stanje vam odpre nove razglede na ustvarjalnost in energijo. To naravno stanje blaženosti je ključ do tega, da izboljšate svojo delovno učinkovitost. To je stanje, ki so ga sposobni ustvariti ljudje z izjemnimi dosežki. Paradoks je, da je ta povečana produktivnost posledica tega, da so dosegli zanos. Procesi predajanja, osredotočanja in življenja v skladu s smislom vodijo v zanos. Ko občutite to notranjo blaženost, si je kratko malo želite še in še.
Če človek z zaupanjem napreduje proti svojim sanjam, ter se potrudi điveti življenje, kakršno si je zamislil, bo doživel uspeh, kakršnega v običajnih urah ni pričakoval. To se dogaja v tistem nevidnem prostoru vas. Poudarek ne na “sanjah” in “zamislih”, oboje je v umu. Vaše misli ustvarijo ves tisti zanos in navsezadnje tudi vse čudeže, ki bodo prišli v vaše življenje v obliki pomnoževanjega obilja. Vaš um, vaše srce je zelo mogočno pri ustvarjanju vaše fizične stvarnosti, tudi tiste, ki presega vaše meje.