MAGIJA UMA IN BLAGINJA

Naš um premore mogočno moč, ki ji pravimo magija uma. Vse se začne v umu… Naš um upravlja z miselnimi vzorci, ki smo jih podedovali, nasledili – posvojili od bližnjih ali pa so del naše karmične izkušnje. Dobra novica pa je, da  lahko vse slabe miselne in vedenjske vzorce odpravimo in jih nadomestimo z drugimi – boljšimi.

magija uma

Napravite notranjo inventuro in poglejte, ali so tele trditve del vašega zavedanja:
-  Na svetu ni dovolj dobrin za vse.
- Vzeti si moraš svoj delež, sicer si bo to prigrabil nekdo drug.
- V morju je samo določeno število rib.
- Nikoli ne veš, kdaj bo na tvoja vrata potrkala priložnost.

Če so take in podobne misli del vašega osebnega inventarja, potem so vas verjetno naučili, da živite v svetu, kjer ni nikoli ničesar res dovolj, in verjamete v prikrajšanost. V vaš sistem prepričanj so vsadili idejo pomanjkanja.

Da bi razvili notranje videnje blaginje, opustite to staro prepričanje. Pri tem vam lahko pomaga tehle pet točk, bistvenih za zavest o blaginji in bogastvu.

1- Ne razmišljajte o pomanjkanju! Osvestite katere intelektualne dobrine,  duševne kvalitete premoreš!
Učijo nas, da so materialne stvari resničnost in da nas oskrbujejo s tistim, kar potrebujemo, v resnici pa je tole še več snovi, narejene iz nevidnega prostora. Tisto, kar potrebujete, že imate. Ko to spoznate,ko greste vase in to ustvarite v mislih, se bo podpora, ki jo iščete v obliki snovnih reči ali denarja, pojavila prav tistih količinah, ki jih boste potrebovali. Verjemite v magijo uma.

2 – Ko boste uskladili telo, dušo in duha (vaje delamo v skupini), boste posedovali magijo uma.
V tem svetu ni meja, ni omejitev. Če dojamemo to, vemo, da nam popolnoma ničesar ne primanjkuje – vse, ar potrebujemo za življenje je tu. Kadar si rečete: »Nimam dovolj denarja« ali »Nimam dovolj izobrazbe, darov ali moči, da bi doživel blaginjo«, tedaj v svojem umskem svetu delujete s položaja pomanjkanja. Zato ne morete vstopiti v svet resnične čarovnije. Zavedanje, da smo več kot fizično bitje, da lahko posežemo onkraj snovnega, kjer uzrem način motiviranja, ki ji pravimo motivacija z rastjo. V tem stanju je vse mogoče, ne delamo več za denar ampak za osebno rast, denar pa po čudežu priteka k nam.

3. – Vi ste vaše dojemanje, vi ste vaše misli.
Da bi spoznali resnično blaginjo, se naučite prenehati deliti in se ločevati od blaginje. Niste razdeljeni v kategorije. Hkrati ste videc, videnje in videno. Na tem svetu ni treh vaših jazov. Niste opazovalec, opazovano in dejanje opazovanja. Tisto, kar opazujete, je znotraj vas. Vaša opažanja so v vas in tako tudi ves proces opazovanja. Vse to ste vi. Obilja ne boste našli. Ko boste dojeli ta pojem svoje ednine, bo samo priteklo v vaše življenje. Ko ga boste spoznali, ga bodo odsevala vaša dejanja. Prav isto bi lahko rekli o pomanjkanju. Če mislite revne misli in delujete v skladu z njimi, bo vaše življenje revno. Ste tisto, kar mislite, saj je to vse, na podlagi česar delujete.

4. Blaginje ne morete doživeti, če mislite, da je ne zaslužite.
Ste duhovno bitje, ki doživlja človeško izkušnjo. Vaše bistvo, vaše resnično življenje je nevidno in brezmejno. Na tem območju ni prostora za sodbe. Ne zdajne kadarkoli ni v tem stvarstvu nikogar, ki bi bil kaj boljši ali bolj vreden česarkoli. Tiste, ki so se rodili kraljevske krvi, imajo za kralje, ker se je nekaj ljudi odločilo, da jih boo povzdignili v kralje. V veliko širšem smislu, skozi oči božanskega, pa sne obstaja »boljše« ali »slabše«. Takšno razmišljanje morate odstraniti, če naj vaše pomanjkanje nadomesti blaginja. Če verjamete, da niste vredni blaginje, boste v skladu s to mislijo delovali. S prepričanjem, da sij je ne zaslužite, ne boste pritegnili blaginje, ta ko kakor ne pritegnete ljubezni, če mislite, da ste vredni zaničevanja. Opustite misel, da ste nekaj manj. Ne več niste ne manj, ampak samo ste. In to kar ste, si zaslužite blaginjo.