div id="fb-root">

NEUSPEH KOT SPODBUJEVALEC

Tudi neuspeh lahko deluje kot spodbujevalec moči volje ter vašega materialnega in duhovnega napredka. Izkoreninite vzroke neuspeha in s podvojeno močjo delajte, kar ste si zadali. Obdobje neuspeha je najboljši čas, da posadimo seme uspeha.

Udarci okoliščin vas lahko poškodujejo, vendar visoko dvignite glavo. Vedno poskusiteznova, ne glede na to, kolikokrat ste doživeli neuspeh. Borite se, kose vam bo zdelo, da tega ne zmerete več, ali ko menite, da ste naredili največ, kar zmorete, dokler vaša prizadevanja niso kronana z uspehom.
Vedno ko po neuspehu poskusite znova, dobro načrtujtein se oborožite s povečano jakostjo pozornosti in dinamične moči volje.
A in B sta se bojevala. Po daljšem času je A pomislil: “Ne morem se več bojevati.” B pa si je rekel: “Samo še ta udarec.” In A je obležal na tleh. Tudi vi morate postati podobni B-ju in zadati zadni udarec. Uporabite moč volje.
Uspešen človek ima morda več težav kot durgi ljudje, vendar jih ne omenja. Misel o neuspehu zavača v v sakem trenutku.

Če ne veste kako prenesti svojo pozornost od neuspeha  na uspeh, od skrbi na mirnost, od zbeganih misli na osredotočenost, od nemira v mir, od miru do zavestne božanske blaženosti znotraj sebe – potem je bil ves trud v življenju zaman. Če pa ste v življenju dosegli ta nadzor, se je vaš življenjski namen veličastno izpolnil.SAMOANALIZA IN POBUDA

samoanaliza

Še ena skrivnost napredka je samoanaliza. Pogled v notranjost je ogledalo, v katerem vidimo dele razuma, ki bi vam drugače ostali skriti. Nikoli ni prepozno diagnosticirati svoje neuspehe ter določiti svoje dobre in slabe težnje ali pomanjkaljivosti. Odločite se, kaj je vaša globoka in skrivna naloga – vaša življenjska naloga, ba voste iz sebe naredili, kar ste lahko in kar želite biti. Ko delujete proti temu cilju, uporabljajte oboje, pobudo in moč volje.
Kaj je pobuda? To je kreativna sposobnost znotraj vas, iskra Neomejenega Ustvarjalca. Lahko vam zagotovi moč, da ustvarite nekaj, kar ni še ihče pred vami. Priganja vas, da počnete stvari na nov način. Dosežki osebe, ki jo vodijo pobude, so enako presenetljivi kot zvezdni utrinek.Tak človek ustvari, kar je bilo videti neizvedljivo, s pomočjo velike domiselne sile Duha.

Sami smo odgovorni zase. Naši prijatelji in svet delovanja ne bodo odgovarjali za vaša dejanja, ko pride čas za končni obračun. Nihče nima moči, da bi nam odvzel našo srečo, razen če sami ne dovolimo sovražnim mislim in dejanjem drugih ljudi, da vplivajo na nas. Na nas čakajo dolžnosti v svetu, na područjuh, kamor nas je postavila naša karma (delovanje iz preteklih dejanj). Pomagajmo delovati za sovjo rešitev tako, da služimo ljudem okoli sebe. Kot so sončni žarki brez predsodkov, moramo tudi mi širiti žarke upanja v srcih revnih in zavrženih, spodbujati pogum v srcih potrtih in prižgati novo moč v  srcih tistih, ki mislijo, da so zgube.

Naučite se videti dobro v vseh ljudeh. Ko boste začutili povezanost z vsemi človeškimi bitji, boste razumeli, kaj je božanska ljubezen. Ko služimo, pozabimo svoj mali jaz in zagledamo neizmerljiv Božji Jaz, kako teče skozi nas.
Večina nas je nagnjenih k temu, da pomagamo sebi, druge pa hladno presojamo. Ob tem nas vodijo naši predsodki. To bi morali obrniti in pomagati drugim, sebe pa hladno analizirati. Ko presojate druge, je najpomembnejše, da svoj um osvobodite predsodkov. Vaš očiščeni um mora delovati kot jasno ogledalo, biti mora miren in ne sme nihati zaradi prenaglih sodb. Samo tako boste zagledali nepopačeno sliko vsake osebe, ki bo odsevala znotraj vas.