REIKI - BELA MAGIJA

Kako reiki zdravi bolni del telesa? Kako odpravi negativna čustva? Kako izniči negativnost? Kako odpravi travme, ki nam onemogočajo srečno življenje?

Beseda REIKI je sestavljena iz dveh delov: REI in KI (Kitajci pravijo či).

REI pomeni kraljevski, univerzalen, najvišji, neomejen, vsemogočen, božanski. Pomeni nadčloveško znanje, najvišjo zavest in največjo moč,ki prihaja iz centralnega polja čiste modrosti in dobrote – od Boga.

KI  pomeni življenjsko moč; v sanskrtu jo imenujejo prana, življenjski fluid,  bioplazmična energija, biokozmična sila, orgonska energija, bit, absolutno itd.

Reiki je torej neomejena, vsemogočna najvišja, najmočnejša in najbolj pozitivna energija, ki daje življenje. Reiki je božanska moč ljubezni in modrosti.

reiki

Reiki čista kozmična energija

Vse kar nas obdaja je energija; Snov ali materija ima gosto, otipljivo in našim očem vidno obliko. Ima nizke vibracije, je dokaj primitivna, preprosta in ne preveč učinkovita, poleg tega pa je še neprilagodljiva, počasna, nerodna in dokaj nespremenljiva…

Tiste vrste energij, ki imajo višje vibracije in jih zato ne moremo otipati ali videti in ki so tako fine, da jih težko določamo in dokazujemo , pa še vedno imenujemo energija. Ker jih s fizičnimi čutili ne moremo zaznavati, smo jih označili za »neoprijemljive« in se zelo nagibamo k temu, da bi jih zanikali. Za tisto, česar ne moremo videti, prijeti, izmeriti, stehtati ali kako drugače določiti, pogosto rečemo »Tega ni!«  »Ali To ni resnično!« Vendar tudi energiji kot sta ljubezen in sovraštvo, ne moremo prijeti, dobro pa vemo, da sta in vsi ju doživljamo. A prav ta energija, ki se nam zdi neoprijemljiva in ji rečemo »energija«, ima največjo moč in je neprimerno učinkovitejša od materije.

Kot smo povedali, ljudje imamo različne energije in snovi različne frekvence nihanja, torej višje ali nižje vibracije. Po svojih lastnosti so tise prve zato torej »boljše«, slednje pa »slabše«. Slabe stvari imenujemo negativne, dobrim pa pravimo pozitivne. Vse negativno ima torej mnogo nižje vibracije kot tiso pozitivno. Slabe stvari imenujemo negativne. Bolni del (ali negativno čustvo) ima precej nižje vibracije kot preostalo telo (ali čustvo). Nabit je z negativno energijo. Reiki, ki spreminja oz. zvišuje frekvenco nihanja, povzroči, da se v teh negativnih energijah prične ustvarjati napetost. Torej pritiska vanje. Ker so toge, goste, nerodne, počasne in neprilagodljive, seveda čedalje večjega pritiska in disonance sčasoma ne vzdržijo več. Pričnejo pokati, se trgati in razgrajevati – uničijo se.

Vse, kar ima negativni naboj, kar je torej slabo, ima nizke vibracije: bolezen, revščina, statičnost, žalost, nemoč, bes, ljubosumje, obup, jeza, maščevalnost, zloba, sovraštvo, dvom , strah, odpor, prisila, nevoščljivost, privoščljivost slabega, neiskrenost, pomanjkanje samozavesti, nezadovoljstvo, skrbi, slabo delovanje česarkoli slabo poučujte, negotovost, nasilje, negativni miselni vzorci, zasvojenosti, malodušje itd. Z reikijem pozitivno energijo visokih vibracij, vse to razgradimo, uničimo in postopoma odpravimo.

 

Kako reiki zdravi?

Ko med tretmajem prihaja v nas reiki , ki je energija najvišjih vibracij, torej hitra, prodorna,fina, močna, pozitivna, zvišuje frekvenco nihanja v telesu in v njegovih posameznih delih. Reiki energija uniči, razgradi, razkroji, raztopi, razblini vse tiso, kar je slabega, negativnega, ne primernega oz. ne dovolj dobrega. Reiki energija dogradi, znova vzpostavi, popravi, izboljša ali  na novo ustvari tisto, kar je dobro, primerno, zaželeno oz. idealno. Torej ustvarja dobro.

 

Uporaba reiki terapije?

Reiki uporabljamo za boljše počutje, za zdravje, za doseganje cilje, za iskanje odgovorov ali razlogov, za svoj hitrejši napredek in razvoj. Kadar smo potrti in ko smo nemočni, kadar smo žalostni in ko smo nesrečni. Za boljše spanje in lepše sanje, za zaščito pred nevarnostjo, negativnimi energijami in sevanjem ali pred neprijetnimi ljudmi. Kadar smo zaskrbljeni in če nas je strah, kadar smo v dvomih in razdvojeni, negotovi ali malodušni. Če smo utrujeni, brez volje ali brez prave moči. Za pomoč pri odpravljanju razvad, za pomiritev in sprostitev, za povrnitev moči po neprespani noči ali pa za preganjanje »mačka«. Za spoznavanje samega sebe, za čiščenje karme, za izboljševanje medsebojnih odnosov. Za varno hojo po poledenelem pločniku, za kakršnokoli zaščito in pomoč, kjerkoli in kadarkoli. Za boljši zaslužek, za iskanje novega stanovanja, lepše hiše, nove službe ali primernejšega partnerja. Za kondicijo, za boljše rezultate pri delu ali športu, za nove ideje, inovacije in kreativnost. Za nabiranje novih moči, za hitrejše okrevanje, za lažje učenje in boljše razumevanje. Za boljšo prebavo, lajšanje bolečin, odvajanje od razvad, prenašanje težkih obdobij v življenju. Za pomlajevanje in lepi videz, za hujšanje ali pa za odpravljanje najstniških aken. Za lažje odločanje in izbiranje pravih ciljev v življenju in pri delu. Za vsakodnevna opravila, lažje obvladovanje težkih fizičnih del ali napora. Za večjo učinkovitost pri delu ali za boljšo izrabo časa, za racionalno organizacijo dela in za večjo uspešnost.
Reiki  nam pomaga povsod! Z njegovo pomočjo izboljšujemo stanje ali pa odpravljamo težave na prav vseh področjih življenja.

 

Reiki in bela magija

Bela magija pomeni želeti, hoteti, potruditi se, narediti nekaj dobrega. Koristiti sočloveku. Pomagati! Je iskrena želja po pomoči, ki prihaja iz srca. In je puščanje svobode oz. pravice samostojne odločitve vsakega človeka – pa četudi bi bila kdaj njegova odločitev (po našem mnenju) skregana celo z zdravo pametjo. A tako je! Sočloveku smemo svetovati, poskusimo ga prepričati, ga usmerjamo, nikoli pa ga ne smemo siliti ali prisiliti v karkoli! Pavico se imamo odločati sami – tudi o tem, da smo »neumni« in da delamo napake ali si povzročamo škodo.

Ljubezen in bela magija

Bela magija je ljubezen! Ljubezen do sočloveka. Do narave. Do kozmosa. Do vsega, kar obstaja. Ste presenečeni? Da, bela magija je ljubezen. Čista ljubezen. Brezpogojna ljubezen! Brezpogojno ljubezen poznajo oz. zmorejo čutiti in oddajati le ljudje, ki imajo odprto srčno čakro. Drugi tega še niso sposobni. Močna ljubezen pa se lahko na nižji stopnji včasih zelo hitro spreobrne celo v sovraštvo – in spet lahko prestopimo tisto tanko ločnico, o kateri smo že govorili. Če se to res zgodi, potem seveda ni šlo za iskreno ljubezen, temveč bolj za zahtevo, posesivnost ali zasvojenost ter za pričakovanja, povezana s tem, razočaranja in nato za jezo ali celo sovraštvo ter željo po maščevanju. A dokler ne »obvladamo« oz. prečistimo srčne čakre, naj pogosteje ne znamo ločiti enega od drugega.

 

Kdaj in pri komu reiki ne deluje?

Reiki vedno deluje, če je pacient svobodno privolil v terapijo. Vendar je za dolgoročnost zdravilstva potrebno upoštevati navodila terapevta. Vendar je za dolgoročnen uspeh pri reiki terapiji vsak posameznik odgovoren za svoje življenje po načelih reikija. Glej poglavje 5 načel reikija.